fredag 17. april 2009

Taima og tilrettelagt

I påska hadde jeg virkelig en følelse av at alt var «taima og tilrettelagt». Heldigvis var det ikke Egon Olsen som stod bak planlegginga denne gangen - men Gud selv. Sammen med noen unge voksne fra hjemtraktene mine, fikk jeg være noen dager sammen med Jesus Freaks i Geyer.

På fredag kvelden underviste byens nye sogneprest. For de som kjenner til «Landeskirche» så er det helt fantastisk å tenke på at den nye prestefamilien i byen er karismatikere. Det er ikke alt for mange slike prester i den tyske lutherske kirken. Enda mer fantastisk er det at to så ulike menigheter som Jesus Freaks og Landeskirche samarbeider.

På lørdag var vi nordmenn mer aktivt med på møtet. Temaet var Den Hellige Ånd. Det var sang, vitnesbyrd, profetier, forbønn og bibelundervisning – og alt sammen i en herlig avslappet atmosfære. Mange ble berørt av Guds ånd. Mange dype prater kom i gang den kvelden. Én ungdom gikk i to timer for å komme på møtet, siden det ikke gikk buss fra hjemstedet hans den kvelden, på grunn av påskeferien.

En av de mest fascinerende opplevelsene var den unge damen som aldri i sitt liv hadde hørt tungetale. Noe som for øvrig gjaldt halvparten av de tilstedværende. Men da temaet kom opp i løpet av kvelden, så ønsket hun forbønn. Gud fylte henne med en utrolig glede og et herlig bønnespråk.

Menigheten har for øvrig lagt ut noen bilder fra samlingene på hjemmesiden sin.

1 kommentar:

Børge Tiller Mathiassen sa...

Det her var gledeleg å lese, Eskil! At ein ungdom går i heile to timar for å nå eit kirkemøte er diverre eit sjeldent syn no til dags!

Morosamt å lese bloggen din! Ta gjerne eit besøk til min når du ein gong får tid!

http://borge57.blogspot.com/